5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile bina sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın bapsı acil çıkış midein kullanılacaksa o devir mukteza koşulları / standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve esrar sızdırmaz özellikleri yürütmek zorundadır.

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha şiddetli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce ahzüitai strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Cafcaflı sınıftaki fiilyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Bir binada yahut çatı taşlıknda, kaçış yolu olarak ihtimam veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilişik-3/B ve Katılmış-3/C’de belirtilen sürelere yaraşır olması mecburidir.

Her yangın merdiveninin her iki cenahında korkuluk, hızmaşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Çift kanatlı yangın bapsı yangın kapısı binanın mimari binası özellikle sürdürmek üzere kullanma amacına ve kullanan şahıs adetsına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birbunca insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kırmızıışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda Yangın Merdiveni Kapısı tercih edilmektedir.

Yangın baplarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, çok malzemelerden gestaltlması gerekir. Bezemeli yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en ciddi bapların binanın Yangın Kapısı binasına mütenasip çelik gibi malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği bileğustalıkmemiştir.

Sertifikasız yangın bapları da şayeste maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları ciğerin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir seçenek sunar.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması katkısızlanabilir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır spesiyalist ekibimiz marifetiyle üretimini yaptığımız Yangın Baplarının süksesı ile sair Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından koca kalite, dayanıklılık, %100 projeye uyum ve akla yatkın hediye politikamız ile ayrışmaktayız.

Bu mevzuda yetkili yangın firmasından arkalama alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page